Katona Zoltán egyszer fogta magát és Mezőtúrról kivándorolt külföldre, szerencsét próbálni. Dolgozott Észak-Írországban szakácsként, majd kenyérkészítéssel kezdett foglalkozni. Most a Hart Bageritben, Koppenhága és a világ egyik legjelentősebb pékségében dolgozik.

A mezőtúri fiatalember nem akárki az említett koppenhágai pékségben, hanem a csúcson található. Hogy hogyan jutott el idáig, erről beszélt a welovebudapest.com oldalnak.
A cikkből megtudhatjuk, hogy a vidéki kisvárosból indult fiatalember az érettségit kihagyta. Elindult világot látni, autodidakta módon lett pék, ma pedig a világ legismertebb pékségének, a koppenhágai Hart Bagerinek a vezető pékje. Katona Zoltánnal kovászról, kenyérről, alázatról és a hazai pékségekről beszélgettek.
Az interjú végén elhangzott, „Ha lesz egy kis időm, szeretnék könyvet írni a kenyérről, illetve hosszú távon egy kisebb, saját biogazdaságban tudom magamat elképzelni.”
Forrás: welovebudapest.com